Közeledik az inzulinrezisztencia diagnózisom, életmódváltásom második évfordulója. Sok-sok recept kipróbálása után végre sajátot oszthatok meg. Persze ötletmerítés volt a gyerekkoromból és a netről, de a rakott karfiol és a kókuszos túrógolyó is nagyszerűen sikerült. Szóval mindkettőt szeretettel ajánlom.

-Hirdetés-

 

RAKOTT KARFIOL 2.0

Ezt kiskoromban anyuék mindig darált hússal készítették, azt is megosztottam már. Most kiegészítettem gombával. És darált helyett, kockázott combbal sütöttem.

A húst olívaolajon, fűszerezve pároltam meg, körülbelül negyven percig, félkészre. A karfiolt sós vízben, kicsi rózsákra szedve, a rizst vegetás vízben főztem meg. A csiperkét pedig vékony csíkokra szeletelve, szintén olajon fonnyasztottam meg.

A négy tojást alaposan elkevertem a tejföllel. Majd egymásra rétegeztem a különböző alapanyagokat. Két adagban öntöttem rá a szószt. Nem kötelező a tetejére sajtot tenni, hiszen az csak növeli a kalóriát, de én reszeltem rá 10 dkg-ot.

Előmelegített sütőben sült negyven percet lefedve, majd negyed órát fedetlenül.

Cukormentes csemegeuborkával ettem.

KÓKUSZOS TÚRÓGOLYÓ

Rengeteg receptet elolvastam, szétnéztem a spájzban és a hűtőszekrényben. Így született ez a recept. Elmondhatom, ez egy kiváló süteménykészítési stratégia.

Egy nagy tálban összekevertem a hozzávalókat. Könnyen gyúrható tésztát kaptam.

Ezután vizes kézzel raffaello-méretű golyókat gyúrtam, amiket megforgattam a kókuszreszelékben. Nincs benne számolós szénhidrát, de kalória azért bőven.

Majd egy dobozban a hűtőben pihentek pár órát.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS