Nagyon régen áll egy csicseriborsós konzerv a spájzban. Egyik kedvencem a csicseriborsós rakott padlizsán, és kíváncsi lettem, milyen lehet ragu formájában. A desszert pedig azért készült, mert mindig jól jön egy kis házi keksz.

CSICSERIBORSÓS SERTÉSRAGU

Szép Csilla eredeti receptjében paszternák és még néhány fűszer is van. Érdemes elolvasni ITT.

-Hirdetés-

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágva megpirítottam kókuszzsíron. Ezután adtam hozzá a felkarikázott répát, és a paradicsompürét. Miután a húst is belekevertem, felöntöttem vízzel. Körülbelül tíz perc után megfűszereztem. Lefedve főztem negyven percet. Megsóztam, majd a csicseriborsóval együtt főtt még húsz percet fedő nélkül.

Bulgurral és cukormentes uborkával ettem.

BROWNIE-KEKSZ

Három fontos változtatást tettem az eredeti brownie-keksz recepthez képest. Xillit helyett negyedannyi édesítőt, almapüré helyett kislyukú sajtreszelőn lereszelt almát használtam. Mandulaliszt helyett pedig blansírozott darált mandulát.

Az elkészítése végtelenül egyszerű. Minden hozzávalót alaposan elkevertem. Könnyen gyúrható, nagyon puha tésztát kaptam. Majd kerek, lapos kekszet formáztam belőle. Nem közvetlenül egymás mellé fektettem őket, mert a szódabikarbóna miatt megnőnek.

Előmelegített sütőben körülbelül negyven percet sültek. Magukban is finomak, bár legközelebb laposabbra formázom, hogy még inkább kekszhatású legyen. Szerintem cukormentes mogyorókrémmel lesz a legfinomabb.

Jó étvágyat! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS