Ultrabalaton másodszor

Az élmény másodszor is szinte elmesélhetetlen. Ha futó vagy, és lehetőséged nyílik rá, vétek kihagyni. A Kurz Gruppe Runners idén is megtisztelt azzal, hogy velük futhattam. Hogy milyen élmény?

Attól a pillanattól fogva, hogy kezedben tartod a „ropogós”, új pólót, a történet része vagy. Ádám, a csapatkapitányunk, szerencsére meghallotta kétségbeesett szavam, miszerint a rózsaszínnel ki lehet kergetni a világból. Szerzett nekem világoskék pólót. Az Ég áldja érte!

A váltópontok zenéjének ritmusa a mellkasodban lüktet. Látod az izgatottságot a szemében annak, aki várja a befutót. Indítod a videót, hogy megmaradjon az emlék. Bár okostelefon nélkül sem felejthető. Ugrás a kocsiba, irány a következő pont. A kísérőautók útvonala a futók között vezet. Kiabálsz, lelkesítesz, látod a felragyogó mosolyt. Talán éppen a te „jó vagy, meg tudod csinálni” kiáltásod hiányzik, hogy új erőre kapjon egy ismeretlen futó.

Kiss-Berdő Marcell 12 évesen 25 km-t tett a csapatba szombaton és Herczeg Zoltán
-Hirdetés-

Aztán te jössz. Kezedben a víz, övtáskádban a Strava ugrásra készen. Óra beizzít, zsepi leellenőriz, pulzus a zene és az izgalom miatt álltó helyben intenzív zónában. Meglátod a befutót és a következő pillanatban csippan a közös óra. A zene és a tömeg furcsa módon elhallgat, egyedül vagy az úton. Te viszed a csapatot tovább. Ennek a súlya egyszerre nyom és szabadít fel. A lemenő nap sugara a hátad mögött, rutinosan fordulsz oda, hogy a kacsák, a narancssárgán végigömlő alkonyat a lelkeden kívül a telefonodon is ott legyen.

A csapat tőlem jobbra álló tagjai sorban: Fellegvári Szimonetta, Kapitány Nikolett, Czárné Szűcs Anita és Kapitány Anett

A pulzus persze bőven extreme, nem tudod lenyomni, mégsem aggódsz ezen. Mint az Ezeréves Sólymot a vonósugár, úgy vonz a csapat téged váró része. A társad, akinek te adod át a kütyüt. Az egyetlent, ami tényleg körbefutja a Balatont. Ahogy a váltópontod felé haladva újra hangosodik a zene, öntudatlanul odalépsz a tempónak. A második etapnál ehhez már nincs sok erőd, de Zamárdiban jársz. Gyerekkori nyarak emléke rohan meg.

Amikor a te szakaszodnak vége, könnyű vagy. És csak mosolyogni tudsz. Lesz, aki azt hiszi, nem vagy normális. Huszonnyolc órát ébren lenni, hogy fuss. Hogy a te nyakadba is kerüljön érem. És a része légy. Az Ultrabalaton életérzés. Hálás vagyok, hogy ott lehetettem másodszor is. 23 óra 23 perc alatt értünk körbe.

Köszönöm nektek!

Agócs Gábor, Czárné Szűcs Anita, Fellegvári Szimonetta, Hatvani Krisztián, Hegedűs Mónika, Herczeg Zoltán, Kapitány Anett, Kapitány Nikolett, Kiss-Berdó Marcell, Kiss-Berdó Ádám, Litauszki László, Madarász Krisztián, Markó Ágnes, Trsztyinszki Csaba

A képeket a csapat tagjai készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (60 db kép)
MEGOSZTÁS