A barack az utóbbi hetek slágere. A héten a krémleves és a barackos muffin mentette meg az enyészettől a lehullott darabokat.
ŐSZIBARACK KRÉMLEVES
(saját)
1 kg barack
1 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1 kávéskanál citromleves
1 db 30 %-os, cukormentes habtejszín
A barackokat megtisztítottam, kimagoztam, majd lepucolva, felaprítva annyi vízben főztem meg, ami éppen csak ellepte. Amikor megfőtt, összeturmixoltam, hozzáadtam a citromsavat, majd a habtejszínt. Felforraltam, és egy-két percig még főztem. Forrón is nagyon finom, de ezekben a napokban hűtve talán még finomabb.
MUFFIN BARACKDARABOKKAL
(saját)
210 g teljes kiőrlésű búzaliszt
91 g finom búzaliszt
4 tojás
2 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
2 dl mandulatej/csillagtej
2 dl víz
1,5 dl olíva olaj
1 őszibarack
A szárazanyagokat kevertem össze először, a tojást, tejet, olajat, vizet habverővel vegyítettem, majd ráöntöttem a lisztekre. Homogén állagúra kevertem, majd belekanalaztam a szilikon muffinformákba. A végén a tetejére aprítottam a barackot.
Előmelegített sütőben 20 percig sültek.
Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!