A pincében eltett almák ilyentájt már gyakran pöttyösödni, barnulni kezdenek. Ha nem szeretnénk, hogy veszendőbe menjenek, és a sütőt sincs kedvünk bekapcsolni, a zabpelyhes kókuszgolyó ideális desszert.

ZABPELYHES KÓKUSZGOLYÓ
(eredeti recept ITT: cukormenteselet.hu)

-Hirdetés-

2 közepes alma (nekem 6 icipici volt, 198 g)
6 evőkanál zabpehelyliszt (60 g)
3 evőkanál zabpehely (20 g)
1 csapott evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
3 teáskanál cukormentes kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék a masszába
4 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz

Az almát lereszelni érdemes, ahogy az eredeti recept mondja. Én aprítógépbe tettem, ami nem végzett alapos munkát, így egy tányérra borítva, még nagy késsel tovább aprítottam.

Ezután egy tálba kanalaztam minden más összetevőt.

Egy fakanállal eloszlattam benne a nedvességet, majd dió méretű golyókat formáztam.

Amiket megforgattam a kókuszreszelékben. Egy éjszakára a hűtőbe tettem pihenni. Ott szívta meg magát a zabpehely, és értek egybe az ízek.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk legközelebb is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

MEGOSZTÁS