Nagy palacsinta– és gofrirajongók vagyunk a fiammal. Mindkét finomság percek alatt kész kis adagban. A zabpelyhes gofri receptben éppen a zabpehely gondolata fogott meg. Szeretem az illatát sütés után. Meleg, puha és csak a képzelet szab határt annak, hogyan ízesítsük, milyen öntettel öntsük nyakon. Nálunk most a vaníliapuding a nyerő. Részemről szigorúan csak uzsonnára, mert reggelire vagy vacsorára a gyors felszívódású puding miatt cseppet sem nyerő (lenne).

-Hirdetés-

 

ZABPELYHES GOFRI
(eredeti receptgazda: Németné Erika)

2 tojás
1 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
500 ml mandulatej
250 g zabpehelyliszt (nálam mindig kávédarálón ledarált zabpehely)
0,5 csomag sütőpor
1 evőkanál olvasztott vaj

A hozzávalókat a receptben megadott sorrendben tettem egy magas falú edénybe, majd robotgéppel összeturmixoltam.

Harminc percet pihent, hogy a zabpehely megdagadjon. A turmixolás után teljesen folyékony állagú tészta, pihenés után nokedlitészta-sűrűségűvé vált. Így könnyen lehetett a gofrisütőbe önteni. A gofrisütőt mindig lekenem olajjal, hogy tapadás nélkül lehessen kivenni a megsült gofrit.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

MEGOSZTÁS