Az  előző év sikere után, március 14-én, kedden 18:00-kor kezdődik a színvonalas zenei előadás és a kokárda flashmob, melyet táncház követ a színpadnál. A szervezők minden érdeklődőt várnak erre az eseményre is. A szerveződő programról, Szedmák Tamás ötletgazdát kérdeztük.

Kapcsolódó cikk
Kiskőrösön idén négynapos programsorozattal ünneplik március 15-ét
Kiskőrösön idén négynapos programsorozattal ünneplik március 15-ét
A bicentenáriumi rendezvények sorában az egyik legkiemelkedőbb lesz az idei március 15-e, melyet a szülőváros méltóképp kíván megünnepelni. Idén nemcsak március...
-Hirdetés-

 

Milyen konkrét programokkal készültök kedd estére Kiskőrösön?

A Petőfi 200 emlékév rendezvényeinek tervezésekor született meg az ötlet, hogy egy sötétedés utáni, látványos piros-fehér-zöld fényekkel világító érdekességet szeretnénk megvalósítani, ami igazán különleges látványvilágba kalauzolja a jelenlévőket, ezzel is egyedi érdekességet nyújtva az ünnepi napokon. Ez valósul meg most kedden 18:00-kor a Szolgáltatóház előtt. Így született meg az ötlete a kokárda flashmobnak, amelyben a jelenlévő közönség piros-fehér, illetve zöld fénnyel világító fáklyákkal gyülekezik a Szolgáltatóház előtti lezárt területen, majd a jelenlévők egy levegőből látható kirajzolódó hatalmas kokárdává alakulnak egy meghatározott  koreográfia alapján. Erre az eseményre várunk minden érdeklődőt. Akinek van kedve a flashmobban való részvételre annak adunk rá lehetőséget, aki csak érdeklődőként kíván részt venni, azok is bártan érkezzenek a helyszínre. Magát a gyülekezést és az azt követő zenés műsor után kialakuló kokárda megvalósulását a Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatársai koordinálják majd ott a helyszínen. Stílusosan a Nemzeti dal zenés változatának eljátszása közben alakul ki a flashmob.

Kiskőrösön hatalmas piros-fehér-zöld fénnyel világító fáklyákból áll össze a hatalmas kokárda, kedden 18:00-kor a Szolgáltatóháznál (A kép: illusztráció)
A zenés műsorról mit lehet tudni? Kik lesznek az előadók?

Kiskőrösön igenis vannak kiváló, képzett, fiatal felnőtt énekesek, akik szórakoztató zenészként igen jó előadók a könnyűzenei slágerek tekintetében is. Váczi-Wachsmann Ildikót,Hőgye-Kis Gyöngyit, Ocskai Istvánt és ifjabb Gmoser Istvánt rendkívül sokan ismerik, hiszen számos nyilvános és családi rendezvényen találkozhat velük a közönség a városban és a környéken, mint szórakoztató zenészekkel. Az előző évben megkerestem őket, hogy lenne-e kedvük egy színvonalas zenés ünnepi műsorban szerepelniük, énekelniük, hiszen fontosnak tartom, hogy a helyi képzett tehetségek minél gyakrabban találkozzanak a helyi közönséggel.

Összeállítottunk a ’90-es és a 2000-es évekből válogatva egy könnyűzenei sikerdalokból álló zenés műsort, amellyel fiatalosabban ugyan, de mégis méltón, megfelelő színvonalon emlékezhetünk meg a forradalom hőseiről és magáról Petőfi Sándorról is, hiszen az Ő élete áll tartalmilag a műsor középpontjában. Elhangzanak dalok, többek között Szekeres Adrienn, az Emberek zenekar, az Edda, Keresztes Ildikó, valamint a Hooligans odaillő dalaiból is. Az énekesek által előadott betétdalokat felvezető-történetmesélő szövegek kötik majd össze, melyek elmondására az idei évben László-Kudron Ildikót kértem fel.

Valamennyi énekesnek lesz szólódala, amelyet egyedül énekel Torgyik László zenész barátom által elkészített zenei alapokra, lesznek duettek és olyan dalok is elhangzanak, amelyet egyszerre négyen énekelnek, különböző szólamokban, amely élőben csodálatosan fog hangzani. Mindenki lelkesen készül, megtisztelő érzés, hogy ilyen nagy elkötelezettséggel állnak a műsorhoz, hiszen hetek óta próbálunk!

Milyen programok várják még a jelenlévőket kedden este?

Az egész esti programsorozatra március 14-én, kedden 17:45-18:00 között lesz a gyülekező, majd a fent kifejtett zenés műsor következik, melyet a Nemzeti dal elhangzása közben megvalósuló flashmob zár. Ezt követően a Hétszínvirág Alapítvány táncháza következik a helyszínen, melyben közreműködik a Kiskőrös Néptáncegyüttes. Nagyon köszönöm Horváth Katalinnak és Szappanos Emesének, hogy mint vezetők elvállalták a együttes részéről a szereplést, és javában készülnek a kedd esti rendezvényre is a fiatal néptáncosokkal. A táncházban a zenei kíséretet Pogrányi Miklós és zenekara biztosítja.

Érdemes lesz mindenkinek kilátogatni kedden este is a programokra, hiszen színvonalas események várják az érdeklődőket. A vendéglátósok már nyitva lesznek, így a műsor megtekintése mellett le lehet ülni asztalhoz is, kicsit beszélgetni, enni-inni. Várunk minden kedves érdeklődőt a kedd esti programokra!

Kapcsolódó cikk
Szedmák Tamás: „Országos hírnevet szeretnénk Kiskőrösnek”
Szedmák Tamás: „Országos hírnevet szeretnénk Kiskőrösnek”
Az önkormányzati választások alkalmával a kiskőrösi lakosok 64%-a szavazott bizalmat Szedmák Tamásnak, aki így már harmadik ciklusát kezdhette meg képviselőként....

Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS