Van egy kedvenc túrós recept a kifoztuk.hu oldalán, amit nagyon sokszor elkészítettem már. A múltkor vásárolt barnarizsdara azonban újabb felhasználásért kiáltott. Így amikor erre az epres-túrós sütemény receptre leltem, már szedtem is a kertben a szamócát.
EPRES-TÚRÓS SÜTEMÉNY
(eredeti recept: Instagram/balint.becky96)
Tészta:
4 tojás
100 g zabliszt (zabpehelyből őrölve kávédarálóval)
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
150 ml csillagtej
50 ml olaj
20 g Dia-Wellness édesítő
1 csomag sütőpor
Túrós rész:
1 tojás
250 g szitán áttört túró
12 g Dia-Wellness édesítő
30 g barnarizsdara
vaníliaaroma
Epres rész:
6 szem eper
A túrót áttörtem egy szitán, majd hozzáadtam a tojást, édesítőt, barnarizsdarát és vaníliaaromát.
Egy kanállal alaposan elkevertem és pihentettem, amíg a tésztát elkészítettem.
A tojásokat szétválasztottam. A fehérjét robotgéppel és egy csipet sóval habbá vertem. A sárgáját felhabosítottam az édesítővel együtt, szintén robotgéppel. Fokozatosan adagolva hozzá a szárazanyagokat. Nokedli sűrűségű massza lett belőle, amit a fehérjével lazítottam fel, ahogy lassanként beleforgattam.
Beleöntöttem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kiskanállal beleszaggattam a túrós részt. A legvégén rászórtam a felkarikázott epret.
Előmelegített sütőben 160 fokon, körülbelül 30 percig sütöttem. Nekem elbírt volna még egy kicsi édesítőt, de így is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!