A kisbútorfestő tábor negyedik alkalommal került megrendezésre július 3-a és 7-e között a 7- 14 éves korosztálynak a kiskőrösi Tarkabarka Játszóházban. A kreatív kézműves héten többféle festési technikával is megismerkedhettek a gyerekek. Egy solti kisbútorfestő szakember segített a táborozóknak az alkotások elkészítésében. A táborban kisszéket kelthettek életre a kreatív gyerekek. Emellett a hét során készültek még egyedi ajtódíszek és kopogtatók, kulcstartók, valamint levegőn száradó gyurmából manóházak is. Ez évben egy közös csoportképet is hazavihettek magukkal a gyerekek, amihez a képkeretet is ők készítették el. Harangozóné Balogh Zsóka, a Tarkabarka Játszóház és Családi Bölcsőde vezetője elmondta, hogy a nagyobb lányok már különösen figyeltek arra, hogy saját egyéniségüket tükrözzék alkotásaik. A gyerekek a pihenőidőben is remekül szórakoztak a játszóház játékaival, és egy strandnap is belefért a programba. Az alkotásokat a pénteki minikiállítás után mindenki hazavihette.

-Hirdetés-

Ezt követően a népmesék erdei állataival ismerkedtek a kicsik a Tarkabarka Játszóházban. Családias hangulatú mesetáborba várták az óvodásokat július 17-e és 21-e között, ami az „Ecc,pecc, kimehetsz” címet kapta.

A kicsik az egy hét alatt sok-sok állatos témájú népmesével, varázsmondókákkal, népi játékokkal ismerkedtek meg. Természetesen nem maradhatott el bábozás és a kézművel foglalkozás sem. Reggelente színes mesekapun léphettek be az óvodások az erdőben élő állatok birodalmába. „Közel 20 éve Szentgyörgyi Ibolyával közösen rendezzük meg a mese táborokat. Óvodapedagógusként nagyon ért a gyerekek nyelvén, a mentalitása, személyisége, kisugárzása a meséléshez rendkívül jó adottságokat biztosít”– tette hozzá Harangozóné Balogh Zsóka.
A mesélő minden nap meggyújtotta a meselámpást, meseolajat csöpögtetett a gyerekek kezére, ezekkel próbálta a gyerekeket minél inkább a meséhez szükséges hangulatba varázsolni. „A figyelem, a koncentráció megtartása a mai gyerekeknél a legnagyobb feladat” – tette hozzá a táborvezető.

Az „Ecc,pecc, kimehetsz” című mesetábor résztvevői

A mesélés mellett népi játékokkal, találós kérdésekkel, mondókákkal ismerkedtek a kicsik, és bábozás is szerepelt a programok között. A kézműves foglalkozásokon készítettek rókás kis táskát, varázslatos mesedobozt, kiskakas fakanálbábot, oroszlános képet és oroszlános linzert is sütöttek.

Július 24 és 28-e között szervezte meg idei utolsó nyári táborát a Tarkabarka Játszóház. A táncé volt a főszerep a „Ki ez a lány? Ki ez a srác?” nevű nyári napközis táborban, ahol egy izgalmas ruhafestési technikával is megismerkedhettek a gyerekek. Harangozóné Balogh Zsóka elmesélte, hogy a tinik sztárja, a VALMAR zenekar adta a tánc és batikoló tábor alapját. -Tavaly a szüreti napon adott nagy sikerű koncertet Kiskőrösön a duó.- Az egyhetes táborban Babák Bettina koreográfiáját tanulták meg a résztvevők a VALMAR – Úristen című nagy sikerű slágerének zenéjére.

„Ki ez a lány? Ki ez a srác?” nevű tánc és batikolós tábor résztvevői

A batikolt fellépőruhákat a táborban készítették el a gyerekek kézműves foglalkozás keretében, Szentgyörgyi Erika segítségével. Pénteken délután a táborzáró eseményen mutatták be a produkciójukat a szülőknek.
A játszóházi elfoglaltságon és a mozgásos programokon kívül kézműves foglalkozásokon is részt vettek a táborozók. Gipszet festettek, üvegfestést készítettek, neves kulcstartót fűztek. A batikolás mellett más festési technikákkal is megismerkedhettek a gyerekek. Ilyen volt a táborozók által „tűzijáték festésnek” nevezett technika, és golyófestéssel díszítették ki a tábor végén ajándékba kapott csoportkép keretét is. A tábori hét izgalmas programja volt, amikor a strandra látogattak el a nyári melegben.  

Számos kézműves foglalkozást tartottak a fiataloknak

Képek: Tarkabarka Játszóház

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (192 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira