Írta: vira

Egyre népszerűbb, egyre vonzóbb a Krimpen Park a kiskőrösi lakosok körében. Sokan mennek oda játszóterezni, pihenni vagy sportolni. 2021-ben Kiskőrös Város Önkormányzata elkészült a park járdáinak térkövezésével, mely 2024 januárjának második hetében újabb járdaszakasszal bővült. Ennek köszönhetően a Hrúz Mária utcáról a Szabadidőparkon keresztül a Penny, a Pepco és Kik üzletekhez juthatunk el.

ifj. Gmoser Istvánnal körbesétáltuk az új, térköves részt
-Hirdetés-

A fejlesztésről ifj. Gmoser István, a 4. számú önkormányzati választókerület képviselője így nyilatkozott:

– Kiskőrösön a Szabadidőpark és a Hrúz Mária utca között egy mocsaras, bozótos, fás terület volt, amit az elmúlt években a Kiskőrösi Tai Chi Egyesület pályázatainak köszönhetően, Kiskőrös Város Önkormányzatával közösen sikerült egy ilyen csodaszép kis parkká varázsolni. Így megalakult a Krimpen Park, ami aztán játszótérrel és street workout pályával bővült, illetve a terület szabadtéri kézilabda-, hamarosan pedig kosárlabdapályával is. 2,5 évvel ezelőtt a Hrúz Mária utcától a kis hídig elkészült a térköves útburkolattal ellátott járda, illetve 40 új parkolóhely is. Ez a járdavonal most folytatódott, mely egészen a Penny parkolóig vezet. Fontos szempont volt, hogy a biciklis vagy gyalogos közlekedőknek ne kelljen kerülniük a Dózsa György út irányába. A projekt önkormányzati forrásból valósult meg, a Kőröskom Kft. munkatársai segítségével. A tervek szerint nyárig elkészülnek a parkosítással is.

Az újabb térköves járdaszakasz kialakításának 2023 novemberében láttak neki a Kőröskom Kft. szakemberei

A képviselő örömmel mesélte, hogy az elmúlt egy évben a Dózsa György út egy részén (a sportpályától a Május 1. utcáig) új járda épült, valamint a Klapka utcán, a Kisfaludy a Tavasz utca és a Batthyány utca összekötő szakasza is megvalósult.

Az új, teljes járdaszakasz 2024 januárjának második hetében készült el, melyet hamarosan a parkosítás követ  
A Sáhor nagy része a városban ma már többnyire le van fedve, mely a parkon is keresztülfolyik, ezért is mélyebb ez a rész

Fotók: ifj. Gmoser István és a szerző sajátjai 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS