Elsőként 2024. március 14-én csütörtökön a kiskőrösi művelődési központban, majd március 19-én kedden az Erdőtelki Óvodában tartott lakossági fórumot ifj. Gmoser István, a 4. számú választókerület képviselője. Az eseményen jelen volt Domonyi László polgármester és Dóka Márton r. százados, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársa, akiktől kérdezni is lehetett. A jegyzőkönyvet Losoncziné Romfa Erika vezette.

Kapcsolódó cikk
Elégedettségüket és köszönetüket fejezték ki a 4. számú választókerület lakosai ifj. Gmoser Istvánnak
Elégedettségüket és köszönetüket fejezték ki a 4. számú választókerület lakosai ifj. Gmoser Istvánnak
2024. március 14-én csütörtökön a 4. számú választókerület lakosainak tartottak fórumot Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központban, 18 órai kezdettel....
-Hirdetés-

A lakossági fórum kezdetén ifj. Gmoser István önkormányzati képviselő számolt be a körzetet érintő változásokról, (leendő) fejlesztésekről. Elmondta, hogy nemcsak Erdőtelek és Ökördi külterületek tartoznak a körzethez, hanem Kiskőrös egyes belterületi szakaszai is. Körzetükben több oktatási intézmény is található, illetve cégek és sportolási lehetőségek. Megemlítette, hogy a körzetben elsőként indult el a közvilágítás korszerűsítése, mely hamarosan befejeződik. Örömmel mesélte, hogy az Erdőtelki úton a tavalyi évben egy közösségi összefogásnak köszönhetően napelemes lámpákat tudtak kihelyezni, viszont hamarosan itt is közvilágítás lesz, Erdőtelken minden oszlopra lámpatest kerül majd, így itt lesz a legszembetűnőbb a változás. Járdák is épültek körzetükben, még az elmúlt évben: a Dózsa György úton, a Klapka utcán. A Hrúz Mária utcában új járólapok lettek lerakva, illetve most már térköves járda vezet innen a Szabadidőparkon keresztül a Dózsa György útig. Tavaly elkészült az új sporttelep, a Szabadidőparkban új kézilabdapálya került kialakításra, illetve hamarosan kosárlabdapálya is lesz. Fontosnak tartja, ezért büszkén mesélte, hogy 150 nyugdíjasnak tudott már segíteni Gondosórát igényelni, melyek hamarosan megérkeznek. Kihangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a közösségépítést, így Erdőtelken két alkalommal rendezték már meg a BorZsongás c. programot. Majd az Erdőtelekért Alapítványnak mondott köszönetet.
Tájékoztatója végén elmondta, hogy bő 1,5 éve vette át megbízólevelét és az idei választásokon is szeretne indulni, bízik a lakosok támogatásában.

Gmoser István 1,5 éve képviselő

Majd átadta a szót Dóka Márton r. századosnak, aki szintén a körzetben él. Elmondta, hogy azért vett részt a fórumon, mert a rendőrség megragad minden olyan helyszínt és alkalmat, ahol kapcsolatot tud tartani a lakosokkal. Tájékoztatójában mesélt a választókerület közlekedés, illetve közbiztonságáról. A sebességmérés kapcsán elhangzott, hogy egyetlenegy sebességmérő készüléke van a Kiskőrösi Rendőrkapitányságnak, ugyanezt a készüléket viszik a járás többi településére is. Forgalmi adatokat ellenőriznek. Komolyabb bűncselekményről nem tudott beszámolni, viszont egy-két szemtelen tolvaj sajnos mindig előfordul. Kiemelte, hogy ma már az online térbe jelennek meg a csalók, változatosabbnál változatosabb módszerekkel. Nincs olyan nap, hogy ne ülne 2-3 fő a rendőrkapitányságon átverés miatt.

Kapcsolódó cikk
Hogyan kerülhetjük el, hogy online csalás áldozatává váljunk?
Hogyan kerülhetjük el, hogy online csalás áldozatává váljunk?
Online vásárlások, bankkártyás fizetések – természetes részei a mindennapjainknak. Az elkövetők ugyanakkor nagyon kreatívak abban, hogy hogyan szerezzék meg a...
Dóka Márton r. százados is szívén viseli a 4. sz. körzet sorsát 

A szabadon áramló munkaerő és az ezzel járó nehézségek is szóba kerültek, mely a körzet külterületi részeit jelentősen érinti. Továbbá a szemetelés is problémaként merült fel. Egy édesanya kóbor kutyákról panaszkodott, melyre reagálva a rendőr százados elmondta, hogy a 112-t kell hívni ilyenkor, főleg a harci kutyák esetében. A témához kapcsolódva Domonyi László ismertette, hogy minden kiskőrösi lakcímmel rendelkező ebtulajdonos részére a város felajánlja, hogy az önkormányzat költségére, ingyen biztosítja az ebek chippel történő megjelölését. Annak érdekében, hogy csökkentsék a városban kóborló kutyák számát.

Kapcsolódó cikk
Kiskőrösön az önkormányzat fizeti az ebek chipes megjelölését
Kiskőrösön az önkormányzat fizeti az ebek chipes megjelölését
Minden kiskőrösi lakcímmel rendelkező ebtulajdonos részére a város felajánlja, hogy az önkormányzat költségére, ingyen biztosítja az ebek chippel történő megjelölését!...

Majd polgármester úr vette át a szót, aki tájékoztatta a lakosokat a város pénzügyi helyzetéről, folyamatban lévő fejlesztésekről és tervekről.

Elmondta, hogy a helyi iparűzési adó eddig nem látott csúcsot döntött, majd a piaccsarnok építésének lépéseit is bemutatta. A jelenleg is zajló közvilágítás korszerűsítésére is kitért, és megköszönte a lakosok türelmét, megértését a szigorító intézkedések keretében bevezetett közvilágítás lekapcsolása miatt. Az elmúlt évben megvalósult beruházásoknál és karbantartásoknál a polgármester kitért arra, hogy a záportározó körül térkőburkolatú sétányt építettek, ahogy a Szabadidő parkban is. Járda felújításokat és építést végeztek több utcában. Az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal építésével kapcsolatban hosszas tárgyalások eredményét osztotta meg a megjelentekkel.
Végül a jövőre kitérve bemutatta a Kiskőrös és Kalocsa közötti kerékpárút építésének hivatalos tervét, aminek megvalósítása még várat magára. 
A 2023. december 31-én átadott új Petőfi zsánerszoborral kapcsolatos információkkal zárta tájékoztatóját.

Domonyi László polgármesterhez is érkeztek kérdések

A beszámolóról részletesebben az alábbi cikkben olvashatnak:

Kapcsolódó cikk
A 2. sz. választókerülettel vette kezdetét a 2024-es lakossági fórumok sora
A 2. sz. választókerülettel vette kezdetét a 2024-es lakossági fórumok sora
Február 20-án a Petőfi Sándor Művelődési Központban vette kezdetét Kiskőrösön a 2024-es lakossági fórumok sora, melyet Ungvári Ferenc, a 2....

A lakosok részéről kérdés/észrevételként felmerült a Sövény utcai murva karbantartása, az ottani kátyúk. Domonyi László válaszként elmondta, annyira drága az útépítés, hogy az önkormányzat önerőből nem tud jelentős mennyiségű utat építeni. Elsősorban állami támogatásra várnak. Lehetséges megoldásként felmerült a közösségi összefogás is, mind a lakosok, mind az ottani vállalkozók hozzájárulásával. Felvetődött a bicikliút karbantartásának szükségessége is, melyet az önkormányzat jelzett már a közútnak, de ők is irtják a gazokat. A város első embere az Erdőtelki Óvoda további fejlesztése: kazán, nyílászárók cseréje, napelemek, stb. is ígéretet tett. Szóba került még a csatornázás, illetve egy lehetséges elkerülő út építése, melyek a polgármester szerint nincsenek tervben, míg a fürdő fejlesztése átütemezés alatt áll. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS