Mint az köztudott, 2024. június 9-én önkormányzati és európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, melynek keretében képviselőket küldünk az Európai Parlamentbe, a megyei önkormányzatokba, valamint megválasztjuk a települések és a főváros kerületi vezetőit és főpolgármesterét, illetve  természetesen a települési helyi képviselő-testületek tagjait is.

Kapcsolódó cikk
Június 9-én polgármestereket, önkormányzati képviselőket és Európai Parlamenti képviselőket is választunk
Június 9-én polgármestereket, önkormányzati képviselőket és Európai Parlamenti képviselőket is választunk
Június 9-én polgármestereket, önkormányzati képviselőket és Európai Parlamenti képviselőket is választunk.  Ilyen se volt még: június 9. és október 1....
-Hirdetés-

Egyre többen beszélnek arról Kiskőrösön, hogy feltűnően nagy a csend az önkormányzati választásokon rendszerint induló személyek, szervezetek részéről az idei évben. Néhány hónappal az önkormányzati választások előtt ilyenkor már javában hirdetik magukat az induló helyi civil szervezetek, politikai pártok helyi szervezetei, hogy ki, hol, milyen személyekkel és elképzelésekkel indul neki az önkormányzati választások küzdelmeinek.

Szerkesztőségünk január óta folyamatosan keresi Kiskőrösön az elmúlt évtizedekben rendszerint induló választási szervezeteket, a politikai vonalon jobb és baloldalon egyaránt, valamint rendszerint induló civil szervezeteket, hogy megtudjunk valamint idei indulási szándékaikról, de a mai napig nem kaptunk érdemi választ arra vonatkozólag, kinek mik a szándékai idén Kiskőrösön.

Ezt a csendet törte meg a mai napon Domonyi László polgármester, aki hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy ötödik alkalommal is indul a választásokon a polgármesteri székért.

Domonyi László 2006 októbere óta vezeti Kiskőröst polgármesterként és minden alkalommal elsöprő Fideszes többségű képviselő-testülettel a háta mögött végezhette munkáját, tehát politikai csatározások nélkül folyik a munka lassan 20 éve. Az előző négy általános önkormányzati választáson (2006, 2010, 2014, 2019) rendre minden kiskőrösi választási körzetet behúztak a kiskőrösi Fidesz jelöltjei. A polgármester a közleményében azt is jelezte, hogy az idei önkormányzati választáson is, kész csapattal fog indulni, akiknek konkrét személyeit a következő napokban mutatja be.

Kapcsolódó cikk
Kiskőrös a stabil folytatás mellett döntött – marad a teljes kormánypárti többség, négy új képviselő lesz az új városvezetésben
Kiskőrös a stabil folytatás mellett döntött – marad a teljes kormánypárti többség, négy új képviselő lesz az új városvezetésben
A tegnap lezajlott önkormányzati választáson, Kiskőrösön a választók 36,76 százaléka járult a szavazóurnák elé, ami több mint 6 százalékkal magasabb...

A vira.hu folyamatosan nyomon követi az idei EP és önkormányzati választások történéseit a Kiskőrösi Járás településein, ezért amennyiben foglalkoztatja a téma, tájékozódna az önkormányzati választási aktuális információkról, kattintson a híreknél található önkormányzati választás 2024 feliratú linkre!

MEGOSZTÁS
Írta: vira