Van egy kedvenc túrós recept a kifoztuk.hu oldalán, amit nagyon sokszor elkészítettem már. A múltkor vásárolt barnarizsdara azonban újabb felhasználásért kiáltott. Így amikor erre az epres-túrós sütemény receptre leltem, már szedtem is a kertben a szamócát.

EPRES-TÚRÓS SÜTEMÉNY
(eredeti recept: Instagram/balint.becky96)

-Hirdetés-

Tészta:
4 tojás
100 g zabliszt (zabpehelyből őrölve kávédarálóval)
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
150 ml csillagtej
50 ml olaj
20 g Dia-Wellness édesítő
1 csomag sütőpor

Túrós rész:
1 tojás
250 g szitán áttört túró
12 g Dia-Wellness édesítő
30 g barnarizsdara
vaníliaaroma

Epres rész:
6 szem eper

A túrót áttörtem egy szitán, majd hozzáadtam a tojást, édesítőt, barnarizsdarát és vaníliaaromát.

Egy kanállal alaposan elkevertem és pihentettem, amíg a tésztát elkészítettem.

A tojásokat szétválasztottam. A fehérjét robotgéppel és egy csipet sóval habbá vertem. A sárgáját felhabosítottam az édesítővel együtt, szintén robotgéppel. Fokozatosan adagolva hozzá a szárazanyagokat. Nokedli sűrűségű massza lett belőle, amit a fehérjével lazítottam fel, ahogy lassanként beleforgattam.

Beleöntöttem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kiskanállal beleszaggattam a túrós részt. A legvégén rászórtam a felkarikázott epret.

Előmelegített sütőben 160 fokon, körülbelül 30 percig sütöttem. Nekem elbírt volna még egy kicsi édesítőt, de így is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

MEGOSZTÁS