Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője megtartotta éves beszámolóját a képviselő-testületi ülésen tegnap délután Kiskőrösön. A részletes beszámoló során tájékoztatást kaptunk aktuálpolitikai helyzetről, a mezőgazdaságot érintő új törvényről, illetve a kiskőrösi turizmus fejlesztéséről is.

A térségben élő mezőgazdasággal foglalkozók számára legfontosabb „terméke” a tavaszi ülésszaknak az osztatlan, közös tulajdonú földek szétírására vonatkozó törvény. A képviselő elmondta, hogy ezzel 30 éves problémát oldott meg az Országgyűlés. Novemberben fog várhatóan megjelenni az úgynevezett osztóprogram, ami a szakmai berkeken belül rendkívül sokat jelent. Nincs több akadályozó tényező, ha akarja a tulajdonos, ha nem: amennyiben már csak az egyik földtulajdonos is akarja, a jövőben a szétírás meg fog történni.

-Hirdetés-

A parlament asztalán van már a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslat is, melynek egyik fontos eleme, hogy rendkívül kedvező módon emelkedni fognak az őstermelői adózási keretek. Az adómentesség felső határa 4 millió forint/főről egészen 10.4 millió forint/főre fog emelkedni.

Védekezni és emberéletet menteni, eközben a gazdaságot életben tartani és felpörgetni

A képviselő kitért Magyarország 2021-es költségvetésére is: mint elmondta, több ezer milliárd forintot különítettek el a gazdaság élénkítésére valamint a járványügyi helyzet elleni harchoz, melyből többek között a kiskunhalasi járványkórházat vagy az ingyenes védőoltást finanszírozzák.

Térségünk fejlesztéséről és turizmusáról is szó esett

Filus Tibor önkormányzati képviselő kérdését megválaszolva elmondta, hogy az 53-as út, Kiskőrös és Soltvadkert (két körforgalom közötti szakaszának felújítása csúszásban van, de a forrást nem vonták el a beruházástól, ami jó hír. A közbeszerzés a napokban fog lezárulni, novemberben és decemberben már láthatóak lesznek a felújítási munkálatok. Ami kevésbé jó hír, hogy a felújítás bele fog csúszni a télbe, így ha nem lesz kegyes az időjárás, a munka szünetelni fog.

Kapcsolódó cikk
Erősen leromlott az 53-as út állapota – mutatjuk mikor várható a felújítása
Erősen leromlott az 53-as út állapota – mutatjuk mikor várható a felújítása
Mostoha állapotban van a Kiskőrös és Soltvadkertet összekötő 53-as út két körforgalom közötti szakasza. Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője már...

A Budapest-Belgrád gyorsvonattal kapcsolatban kifejtette, hogy a járatok valószínűsíthetően ugyanazok lesznek, csak gyorsabbak. Ami a térséget érinti az az, hogy több vasúti átjáró is meg fog szűnni; de hogy melyik, azt pontosan a tervezők fogják tudni megmondani.

Fejlesztenék a kiskőrösi fürdőt

Úgy tűnik, hogy Kiskőrösnek reális lehetősége van arra, hogy a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt újragondolják és fejlesszék. Ebben az esetben milliárdos nagyságrendű fejlesztésre kell gondolni, aminek az alapjait a beszélgetés folyamán letették. Átbeszélték azt az elképzelést, hogy mit is szeretnének, milyen fizikai adottsággal bír a fürdő, hova nőheti ki magát ez a gyógyvízzé minősített nagy érték.

Kapcsolódó cikk
Font Sándor: Reális lehetőség a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő fejlesztése
Font Sándor: Reális lehetőség a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő fejlesztése
Font Sándor Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője és Domonyi László Kiskőrös polgármestere közös sajtótájékoztatót tartott 2020. július 23-án...

Petőfi 200

A nemzethez való tartozás élményének elmélyítése céljából, egy 40-50 hektáron elterülő emlékpark felépítését tervezik, melynek helyéül, Kiskőrös szolgálna.
Petőfi Sándor egy olyan ikonikus figura, aki tökéletes példája annak, hogy a nemzethez való tartozás élménye mit jelent. Ő az, aki az életét adta érte.

Ennek a több milliárdos beruházásnak a létrehozása több évet ölel majd fel, így tovább nyúlna a 2023-as éven is előreláthatólag. A beruházás mintegy központul szolgálna a magyarság hovatartozás élményének a megszerzésében, megértésében, megerősítésében. Az óvodáskortól egészen felnőttkorig mindenki megkapná ezt az élményt.

Kapcsolódó cikk
A Szülőház megnyitásának 140. évfordulójára emlékezett a város – megalakult a Kiskőrös Petőfi 200 Emlékbizottság
A Szülőház megnyitásának 140. évfordulójára emlékezett a város – megalakult a Kiskőrös Petőfi 200 Emlékbizottság
Kiskőrös Város Önkormányzata, az Országos Petőfi Sándor Társaság és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum szervezésében, szombaton délelőtt 11 órai kezdettel...
MEGOSZTÁS