A kebab az az étel, amiről mindig a Gilmore lányok jutnak eszembe. Emilyvel megebédelnek a plázában. Megérkezik a sok kaja, és Lorelai azt mondja: “itt gyakorlatilag minden kebab”. Utánaolvastam, hogy a kebab a Kaukázus környékéről származik és lényegében sült húst jelent, de rengeteg változata van. A török kebab kertész módra azért keltette fel az érdeklődésemet, mert minden volt hozzá itthon a gyöngyhagymán kívül. A desszert tiramisu, ki tudja hányadik változat, de nem bánom, mert még a fiamnak is ízlik.

TÖRÖK KEBAB KERTÉSZ MÓDRA

-Hirdetés-

Szép Csilla eredeti receptjét itt olvashatjátok.

Húsként csak csirkemellfilét használtam hozzá. Körülbelül egy centiméteres kockákra vágtam és vaj helyett kókuszzsíron kezdtem el pirítani. Amíg a hús kifehéredett megpucoltam a répát és kimértem a borsót.

A gyöngyhagymának csak savanyított változatát találtam, és mint egy amatőr, elfelejtettem megnézni az összetevőit. Volt benne cukor. Úgyhogy nem használtam fel, hanem két fej hagymát karikáztam az ételre. Belevágtam a paprikákat. Nagy szeletekre, mert a végén ki akartam belőle szedni őket.

Körülbelül 5-10 percet pároltam minden új összetevő után. Megsóztam, megborsoztam, picit felöntöttem vízzel. Ekkor tettem rá negyed órára a fedőt. Utoljára a felkockázott paradicsomot adtam hozzá, pár percig főztem, és elzártam. Basmati rizzsel, uborkasalátával és a mennyei tiramisu szelettel ettem.

TIRAMISU SZELET

Szép Csilla eredeti receptjét itt olvashatjátok.

Megőröltem az édesítőt, majd robotgéppel felvertem az egész tojásokkal együtt. Beleszitáltam a barnarizslisztet és további keverés közben adagoltam hozzá a vizet és az olajat. Pillanatok alatt elkészült.

Teflon sütőpapírt használtam, amit olajjal lespricceltem. Hamar megsült. Ijesztően vékony volt a tészta, de jól lejött a papírról.

A krémhez szintén robotgéppel vertem fel a tejszínt és az édesítőt, fahéjat. (Csak 4 dl tejszínt használtam). Majd elkevertem benne a mascarponét. (Fele adagot, 250 grammot.)

A vérnyomásom miatt nem ihatok kávét, ezért cikóriát főztem hozzá. Megmártottam benne a félbevágott piskótalapokat és egymásra rétegeztem őket, közéjük kenve a krémet. A negyedik réteg piskótára is kentem, majd megszórtam cukormentes kakaóporral. Egy éjszakát pihent a hűtőben.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS