Ahogy fordul az idő hűvösebbre, egyre jobban esnek a meleg levesek. Bármely krémleves a kedvenceim közé tartozik. Különös tekintettel a brokkoli- és a karfiolkrémleves. A paprikás ropogós pedig a vacsoraidőben zajló filmezéshez illő chipszet hívatott helyettesíteni. Hiszen a puffasztott dolgok inzurinrezisztenciában tiltott ételek.

BROKKOLI  ÉS KARFIOL KRÉMLEVES

-Hirdetés-

A megtisztított brokkolit és karfiolt összedaraboltam, majd sós vízben feltettem főzni, körülbelül félórára. A szárából csak nagyon kevés részt szoktam levágni, hiszen úgy is összeturmixolom. Időközben megfűszereztem. Mivel a brokkoli és a karfiol  úgynevezett nemszámolós zöldségek, ezért turmixolva sem számoljuk őket gyorsként. Ezért előfordul, hogy vacsorára is szoktam enni.

A puhulás után belekevert habtejszínnel együtt öntöttem a turmixgépbe, és teljesen simára turmoltam.

Nemcsak a tejszín, de a tálaláskor hozzáadott reszelt sajt is lassítja a krémleves felszívódását.

PAPRIKÁS ROPOGÓS

A szárazanyagokat kevertem össze először. Egy nagy szitán áttörtem a túrót. Lereszeltem a trappista sajtot. Aztán megolvasztottam a vajat, feltörtem a tojást, és kimértem a tejfölt.

Összegyúrtam a tésztát. Nagyon könnyen gyúrható, és rugalmas. Két sütőpapír között nyújtottam ki. Az eredeti recept szerint (amit ITT olvashattok), 2×2 cm kockákra kell szeletelni, de én a legkisebb pogácsaszaggatómmal dolgoztam.

Tejföllel kentem meg a tetejét, és átszitált örölt paprikával szórtam meg.

Előmelegített sütőben harmincöt percet sült.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS