A főétel eredeti receptjét ITT olvashatjátok, kukoricás basmati rizzsel tálalva. Nálam bulgurral készült. A diós-almás zabkeksz pedig egy most felfedezett blogon szerepel. Könnyen elkészíthető, és nagyon finom.

-Hirdetés-

 

GOMBÁS CSIRKEMELL
(Eredeti receptgazda: kifoztuk.hu/Szép Csilla)
A lenti adag felét készítettem el.

4 csirkemellfilé
500 g gomba
12 szelet füstölt baconszalonna
1 vöröshagyma
50 g reszelt sajt
1 tojás
2 evőkanál olivaolaj
fűszerek: só, őrölt bors

Az olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és gombát, sóval és borssal fűszerezve. A csirkemellet pedig majdnem végig elvágtam, kiterítettem, majd alaposan kiklopfoltam, és megsóztam. (Jód- és cukormentes csirkefűszersóval is meghintettem kiegészítve az eredeti receptet.) A tojást elkevertem a reszelt sajttal, majd a kihűlt hagymás-gombás masszával. A masszával megkentem a húst, és feltekertem. Ezután az egyik végéről kezdve sorban körbetekertem a baconnel.

Csilla az eredeti receptben úgy írja, hogy olajban érdemes körbesütni a szeleteket, de – bevallom -, én ezt a lépést kihagytam. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem őket egymás mellé, lefedtem alufóliával, majd betettem az előmelegített sütőbe. Fél órát sült lefedve, majd még körülbelül 20 percet fedetlenül, amíg a bacon megpirult.

Két centiméteres szeletekre vágva ettem bulgurral és cukormentes csemegeuborkával.

DIÓS-ALMÁS ZABKEKSZ
(eredeti receptgazda: abroszra-valo.blogspot.com)

100 g darált dió
220 g zabpehelyliszt (kávédarálóban őrölt zabpehely)
50 g aprószemű zabpehely
1 darab közepes méretű alma
1 csipet só
1 evőkanál DIa-Wellness negyedannyi édesítő
1 teáskanál sütőpor
2,5 teáskanál fahéj
100 g vaj
1 tojás

A szárazanyagokat összekevertem, a zabpehely kivételével. Mármint ez a recept utasítása. De az utolsó félmondatra nem annyira figyeltem oda. Szóval, ha te is beleteszed a zabpelyhet azonnal, akkor okosan kanalazd ki, mielőtt a vajat hozzáadod. A vajat elmorzsoltam, és utána öntöttem vissza hozzá a zabpelyhet, majd hozzáadtam a tojást és a kislyukú sajtreszelőn lereszelt almát. Könnyedén összegyúrtam és egy nejlonzacskóban fél órára betettem pihenni a hűtőbe.

Két sütőpapír között körülbelül fél centiméter vastagra nyújtottam, majd a legnagyobb pogácsaszaggatóval lett a kissé ragacsos masszából diós-almás zabkeksz a tésztából. Teflonos sütőpapíron sorakozva tettem a főétel által előmelegített sütőbe.

Húsz perc múlva kész is lett. Amikor a szélei barnultak, kivettem, és a tepsiben hagytam kihűlni.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS