Kedves barátnőm a héten küldött egy fotót az ebédjéről. Szerencsére mellékelte a receptet is. A paprikás csirke így került a vasárnapi ebéd menüsorára.

A sütemény a szokásos “mentsük meg a maradékot” elv alapján készült. Kókusszal és csokival nem lehet mellélőni.

PAPRIKÁS SÜLTCSIRKE
(eredetei receptgazda: Harkai-Adorján Csenge)

-Hirdetés-

500 g csirkemellfilé
30 g barnarizsliszt
2 evőkanál édes, őrölt pirospaprika (szerintem csípőssel még finomabb lehet)
1 evőkanál chiamag (DE én szezámmagot tettem bele)
0,5 mokkáskanál fokhagymasó
pici só, pici őrölt bors, csirkefűszersó
olaj a sütéshez

A csirkemellet csíkokra vágtam, befűszereztem, majd kevés olajat hozzáadva pácoltam néhány órát át. A szárazanyagokat összekevertem, és a paprikás, lisztes bundába forgattam a bepácolt a csíkokat. Sütőpapírral lefedett tepsibe fektettem a húsokat. Majd olivaolaj spray-vel lespricceltem mindkét oldalukat.

Előmelegített sütőben harminc percet sültek.

Basmati rizzsel és cukormentes uborkával ettem.

KÓKUSZOS-PUDINGOS SÜTEMÉNY (sütés nélkül)
(eredeti receptgazda: Fáber Mária)

Tészta:
1 csomag KORPOVIT keksz (volt az eredeti recept, de nekem a maradékeltakarítás jegyében 130 g KORPOVIT keksz volt és 120 g teljes kiőrlésű, cukormentes háztartási keksz)
250 g vaj
Cukormentes, 30%-os habtejszín, hogy az alaptészta összeálljon (ezt szintén kihagytam)
1 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő

Krém:
2 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor
1 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1,5 zacskó zselatinfix (étkezési zselatint használtam)
50 g vaj
400 ml cukormentes, 30%-os habtejszín
400 ml víz

Nos, ez utóbbi kettő helyett én egyszerűen csillagtejet használtam. És nagyon jól működött a pudingkészítésben.

Tetejére: 74%-os étcsokoládé reszelve és kókuszreszelék.

A kekszeket aprítóban megdaráltam, az édesítővel összekevertem, majd a megolvasztott vajjal összegyúrva egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengettem.

A pudingot megfőztem, mikor picit lehűlt, elkevertem benne a langyos vízben felolvasztott zselatint. Folyamatos kevergetés közben a végén hozzáadtam a vajat, gyors mozdulatokkal beleforgatva. Amikor már éppcsak langyos volt ráöntöttem a kekszes alapra. Az étcsokoládét ráreszeltem, a tetejére a kókuszreszeléket rászórtam.

Végül egy éjszakát állt a hűtőben, mielőtt felszeleteltem.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS