Mivel a feladataim egyre inkább elborítanak, kulcsfontosságú, hogy a főétel és a desszert is nagyon gyorsan elkészíthető legyen. A szaftos csirke tíz perc alatt mehet a sütőbe, az almás palacsinta pedig almapucolással, reszeléssel együtt húsz perc. Sütés plusz negyedóra.

SZAFTOS CSIRKE SÜTŐBEN SÜTVE
(EREDETI RECEPTGAZDA: GASTROHOBBI)

-Hirdetés-

500 g csirkemellfilé
3 dl cukormentes ketchup
3 dl cukormentes, 30 százalékos habtejszín
100 g reszelt sajt
120 g bacon
fűszerek: só, őrölt bors
olaj a jénai megkenéséhez

Az eredeti receptben csirkecomb a javaslat, biztosan azzal is nagyon finom. De én azt csirkemellfilére cseréltem. Hasábokra vágtam a húst, megsóztam, megborsoztam. Belefektettem a kiolajozott jénai tálba. A ketchupot összekevertem a tejszínnel és reszelt sajttal. Picit a szószt is megfűszereztem. Majd ráöntöttem a húsokra. A tetejét megszórtam a vékony szeletekre vágott baconnel. Ez nem bolti bacon volt, hanem apuék házisonkája. Szerintem ez adta az igazi zamatát.

Basmati rizzsel és cukormentes csemegeuborkával ettem.

ALMÁS PALACSINTA
(EREDETI RECEPTGAZDA: IR_OR_WILL/INSTAGRAM)

200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabliszt (kávédarálón megőrölt zabpehely)
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál eritrit (1 teáskanál Dia-Wellness negyedannyit használtam)
2 tojás
2 -3 evőkanál olívaolaj
2-3 dl szóda
4 db alma
olaj a kisütéshez

A szárazanyagokon kezdve mindent összekevertem. Az almát nagylyukú reszelőn reszeltem le. Hagytam állni körülbelül fél órán át, hogy a zabliszt picit megszívja magát, és lássam kell-e hozzá plusz szódát adni. Nem kellett. Kicsi, körülbelül 15 cm átmérőjű sütőben sütöttem. Amerikai palacsinta méretűek lesznek így.

Semmi nem tettem rá. Ez a palacsinta melegen és hidegen is nagyon finom. Fél adagot készítettem belőle, így hat darab 12 cm átmérőjű és 1,5 cm magas süti lett belőle. Ráadásul 20 g szénhidrát van egyben, így ideális tízórai vagy uzsonna.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is Cukormentes övezetben!
MEGOSZTÁS