A szüleimtől kaptam egy szép adag spárgát. A húgomtól egy egyszerű, de nagyszerű receptet. Máris kész volt a Cukormentes főétele. A Luca pogácsa pedig Kálci receptjei közül került terítékre. Mostanában fedeztem fel a péksüteményeit. Mindegyik egy csoda.

-Hirdetés-

 

TEJSZÍNES-SPÁRGÁS TÉSZTA
(eredeti receptgazda: Kutyifa Ágnes)

360 g spárga
2 gerezd fokhagyma
3 dl cukormentes, 30%-os habtejszín
150 g teljes kiőrlésű spagettitészta
cukor, jód- és keményítőmentes vegeta

őrölt bors
őrölt koriander
reszelt sajt
olivaolaj

A spárgákat megtisztítottam, majd vékony karikákra vágtam. Olivaolajon megpirítottam a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával együtt. Megsóztam, borsoztam, hozzáadtam a koriandert.

Felöntöttem tejszínnel és pár percig összeforraltam őket. Közben kifőztem a tésztát, majd összekevertem a spárgás masszával. Reszelt sajttal és újhagymával ettem.

LUCA POGÁCSA
(eredeti receptgazda: Kálci receptjei ITT)

Az eredeti recept nem diétakompatibilis, de tapasztalataim szerint Kálci receptjei mindig tökéletesek, úgyhogy a receptben a furcsa számok azért szerepelnek, mert pontosan szerettem volna adaptálni.

227,5 g teljes kiőrlésű búzaliszt
97,5 g finom búzaliszt
125 g margarin
10 g só
12,5 g friss élesztő
100 g tejföl
50 g csillagtej
1 tojás
kenéshez: 1 tojás, szezámmag

A liszteket, sót összekevertem, majd elmorzsoltam bennük a margarint. A közepében lévő mélyedésbe került az élesztő. Erre öntöttem a kézmelegre langyosított csillagtejet. Néhány perc pihenő után adtam hozzá a tejfölt és a tojást. Alaposan összegyúrtam, és a hűtőbe tettem pihenni két órára. Minden félórában – tehát háromszor – hajtogattam.

Szaggatás után megvagdostam a pogácsák tetejét, megkentem tojással, végül megszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 25 percig sült a jövő heti kisétkezéseim megoldása.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS