A gombás ételek bármilyen formában jöhetnek nálam. A gyümölcstorta pedig régi, gyerekkori piskótarecept inzulinrezisztenciára módosított változata.

-Hirdetés-

 

TEJFÖLÖS-GOMBÁS RAKOTT
(saját)

500 g csirkemell vékonyra szeletelve
10 darab kis fej csiperke
200 g trappista sajt
4 tojás
4 kanál tejföl
só, őrölt bors, csirkefűszersó, kókuszzsír

A gombát vékonyra szeletelve kókuszzsíron megpirítottam. A kiklopfolt csirkemell szeleteket befűszerezve kicsit megsütöttem a gomba alól megmaradt zsíron. A tojásokat villával felvertem, majd elkevertem benne a tejfölt. Sajtot megreszeltem.

Kókuszzsírral vékonyan kikent jénai tálba fektettem a húsokat. Megkentem a tojásos-tejfölös masszával, végül megszórtam a reszelt sajttal. Két réteg lett ebből a mennyiségből.

Előmelegített sütőben harminc percet sült. Nem fedtem le egyáltalán.

GYÜMÖLCSTORTA
(saját)

Az volt a szabály régen – anyukámnál -, hogy ahány kanál liszt, annyi kanál cukor, és annyi darab tojás. Ezt az elméletet követtem, csak közben szerettem volna gluténmentes, teljes kiőrlésű variációt alkotni.

4 tojás
4 evőkanál barnarizsliszt (34 g lett)
1 evőkanál Dia-Wellness  negyedannyi édesítő
4 g sütőpor
1 icipici csipet só
1 csomag vaníliás puding (nekünk való)
1 nektarin vékonyra szeletelve
3 zselatinlap

A tojásokat kettéválasztottam, a csipet sóval a fehérjéket géppel felvertem, egyesével adagoltam hozzá a sárgájákat, édesítőt. A sütőport és a lisztet elkevertem, majd óvatosan beleforgattam a felvert tojásba. Szilikonos gyümölcstorta sütőben sütöttem 15 percig. Közben megfőztem a pudingot, összevágtam a nektarint, megmelegítettem a zselatinlapokat. A forma közepébe öntöttem a puding felét, rászeleteltem a nektarint. Hugim mennyei cukormentes meggylekvárjával folyattam körbe a szeleteket. Végül ráöntöttem a zselatint. Betettem a hűtőbe, és egy óra múlva vághatóvá dermedt.

Figyelni kell, hogy reggel és este nem fogyasztható, mert a gyümölcs és a puding miatt elég gyors étel. Nagyon finom lett, de szebben fedte volna, ha mind a hat lapzselatint felhasználom.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS