Alexander Stroganoff ízléséről már írtam egy korábbi cikkemben. Ám ott a főétel alapja a húsgolyó volt. Most annál is egyszerűbben, felkockázott csirkemell alappal készült el az ebéd Stroganoff módra.
CSIRKEMELL STROGANOFF MÓDRA
(eredeti recept: ITT/ Gastrohobbi)
30 g kókuszzsír
2 fej vöröshagyma
700 g csirkemellfilé
5 db kisebb cukormentes csemegeuborka
3 teáskanál dijoni mustár
23 dl 30%-os, cukormentes habtejszín
1 evőkanál barnarizsliszt
fűszerek: majoranna, őrölt bors, só
A hagymát aprítógépben daráltam le egészen kicsire. Majd alaposan lepirítottam. Amikor megpirult, adtam hozzá két evőkanál vizet, hogy krémesebb állagú legyen az alap.
A csirkemellet apróra kockáztam, és hozzáadtam a hagymás masszához, majd fehéredésig kevergettem. Az eredeti receptben nem írják, de én ekkor tettem hozzá egy kevés vizet és lefedtem. Amikor megfőtt, megsóztam és megborsoztam.
Itt jött el a vékony csíkokra szeletelt csemegeuborka és a dijoni mustár ideje.
Legvégül pedig hozzáöntöttem a tejszínt és megszórtam egy evőkanál barnarizsliszttel, hogy egy picit jobban besűrűsödjön. Egyszer felforraltam, és már el is készült. Basmati rizzsel és cukormentes savanyúsággal ettem.
Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!