Hetek óta vár egy doboz mascarpone a hűtőben közeledve a lejárati időhöz. És nagyon vártam valami gesztenyés ízre, közben pedig nem szerettem volna bekapcsolni a sütőt. Ez vezetett a mai gesztenyés tiramisu desszerthez.

-Hirdetés-

 

GESZTENYÉS TIRAMISU
(saját)

1 doboz Gullon Fibre keksz
3 dl 30% cukormentes habtejszín
250 g mascarpone
250 g cukormentes gesztenyemassza
2 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1 teáskanál cukormentes kakaópor
1 evőkanál keverős kávé
víz

A jéghideg habtejszínt robotgéppel felvertem, hozzáadtam az édesítőt, mascarponét és a gesztenyemasszát. Elkészítettem a keverős kávét, majd egyesével belemártogattam a Fibre kekszeket. Egy jénai tál aljába tettem néhány kekszet, majd rákentem a krém egynegyedét. Ezt folytattam addig, míg a keksz és a krém is elfogyott. A legtetejét meghintettem cukormentes kakaóporral. Nagyjából negyedóra alatt elkészült, majd egy órát pihent a hűtőben.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

MEGOSZTÁS