A Street Kitchen oldalát követve az ember gyakran talál olyan ételfotókat, amik amolyan “ezt tuti elkészítem” érzéssel töltik el. Igen ám, de ezek a fotók leggyakrabban nem diétakompatibilis receptekhez vezetnek. Három évet eltöltve az inzulinrezisztencia birodalmában, sikerült átalakítani megfelelőre. A kelt tésztás almás lepény diétás verziója is mennyei.

-Hirdetés-

 

KELT TÉSZTÁS ALMÁS LEPÉNY
(eredeti recept: ITT/Street Kitchen)

Tészta:
150 ml csillagtej
15 g friss élesztő
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g finom búzaliszt
20 g búzasikér
1 tojás
50 g puha margarin
15 g Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1 csipet só

Almaragu:
300 g alma (tisztított tömeg)
1 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál őrölt fahéj
50 ml víz
1 teáskanál vaníliáspuding por (eredeti receptben keményítő van)
2 teáskanál víz

A csillagtejben felfuttattam az élesztőt. A szárazanyagokban elmorzsoltam a margarint, majd a tészta többi alapanyagával összekeverve alaposan kidagasztottam. Az eredeti receptben egy óra alatt kell duplájára keleszteni, de nekem ehhez másfél óra kellett. Azután kinyújtottam egy régi, nagymamaféle tepsi méretűre, amit kibéleltem sütőpapírral, és elsimítotttam benne. Még 20 percet kelesztettem a tepsiben. Ez idő alatt készítettem el az almaragut.

Az almát apró kockákra vágtam össze, és a vízzel, citromlével, fahéjjal megpároltam. A végén pedig ráöntöttem a vízzel elkevert pudingport. Majd elterítettem a megkelt tésztán.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem és 40 perc alatt készre sütöttem. Csodás puha tészta és szaftos almaragu a tetején. Mennyei sütemény.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

MEGOSZTÁS