A 2023-ban megtartott 15 zenekari koncert a zenei élet újraéledését jelzi az izsáki ZÖREY klubnak.

-Hirdetés-

 

Mint ismeretes, az izsáki Vino étterem pincéjében kialakított ZÖREY klub-ra keresztelt koncerthelyszín 2017 novembere óta ad lehetőséget élő zenét játszó zenekarok fellépésére. Bár a kezdeti aktivitást járványügyi korlátozások ugyan visszavetették, de így is az elmúlt hat évben nyolcvan zenekari koncert volt a ZÖREY-ben. Az újraéledést az idei évben megtartott 15 zenekari koncert is alátámasztja:

  • Január 28-án, a ZÖREY-ben ismét fellépő Kavalkád Rock Band és a Blues Company zenekarok egy felszabadult bulizós hangulatú koncerttel indították az évet.
  • Február 11-én, egész napos program keretében, a kenyérsütés, valamint Ferenczi György és az 1-ső pesti rackák [kiemelt kép] koncertje adta a keretet az izsáki Sárfehér Könyeres Bálnak.

A Ferenczi György vezette 1-ső pesti rackák koncertje egy rendkívül energikus produkciót hozott a ZÖREY klubba. A magyar fúziós zenét képviselő együttes műsorában szervesen összeolvad a magyar archaikus kultúra és a rock and roll forradalom szeretete, a népzene a rhythm & blueszal, a funkyval, a reggae-vel, hip-hoppal és Jimi Hendrix rockos pszichedelikus világával, mindezt rendkívül energikusan és kellő humorral előadva.

  • Március 25-én, az underground zene kedvelőit varázsolták el a Refraction, Trendkillerz és a Melophobia
  • Április 29-én, hagyományokat folytató Izsáki Tészta Majális programkínálatát négy zenekar fellépése is bővítette. A diófáskert színpadán az Izsákon már többször járt H-Turul és a New Beatangrock Band, majd kecskeméti Cvazar és a jól ismert budapesti Üllői Úti Fá:K (alias Üllői Úti Fuck) először játszva szórakoztatta a nagyérdeműt.
  • Október 07-én, a Guns N’ Roses és AC/DC dalokat játszó Hell City tribute zenekar méltó módon képviselte az ikonikus elődöket.
  • Október 21-én, a megújult New Beatangrock Band második alakalommal, új dalokkal és hihetetlen energiával állt színpadra. Kihasználva a ZÖREY klub bensőséges atmoszféráját, az ismert rockslágerekkel megteremtették meg az élő koncertekre jellemző, a zenekar és a közönség, egymásra ható hangulatát.
  • December 9-én, az év záró koncertje háromszoros élményt hozott a ZÖREY-be. A különleges vokális hangzást megjelenítő X-Bár, valamint a mondanivalójukban izgalmas témákat egyedi hangzásvilággal előadó Trendkillerz és a Snippy Gun zenekarok előadása.

A jövőt illetően, 2024 januárjától a ZÖREY klub egész évben, heti rendszerességgel, nemcsak zenei hanem más művészetágak és tudományos témájú programok megrendezését is tervezi. A VIRA.HU-n továbbra is megtalálhatóak lesznek a ZÖREY klub programajánlói és beszámolói. 

MEGOSZTÁS