Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetőjének sorai a hamarosan megjelenő regényről, amelyet májusban ismerhetünk meg Zuri címmel: 

„Januárban egy nagyszerű napot töltöttem Kiskőrösön, ahol méltó módon őrzik és tisztelik Petőfi Sándor emlékét, és a 200. évfordulóhoz közeledve teremtenek új hagyományokat, melyek mindannyiunk számára értékkel bírnak.

-Hirdetés-

Alig egy hónappal látogatásom után, befutott egy kézirat a kiadómhoz. A feladó egy kiskőrösi testvérpár volt. Kutyifa Anikó és Kutyifa Ágnes. Ritkán érkezik be így kézirat, már ez felkeltette az érdeklődésemet. Elolvastam a szinopszist, megnéztem a megküldött illusztrációkat, és tudtam, hogy ezzel nekem dolgom van. Felvettük a kapcsolatot Anikóval és Ágnessel, és megkezdődött a munka.

A könyv borítója

Zuri történetét Anikó úgy írta, mint anya, biológiatanár és gyógypedagógus. Ezek a dimenziók megjelennek a főszereplő zoin-gyerekek minden konfliktusában, nyegle megjegyzéseiben, az élővilág izgalmas bemutatásában. És az egyik autizmussal élő szereplő sajátos gondolkodásmódjában. Ágnes építész szeme köszön vissza a nagyszerű kompozíciókról, a rajzai együtt mozdulnak a történettel. A szöveg és az illusztráció elválaszthatatlan, dinamikus egyensúlyt alkot. Ezt a regényt olvasni és látni kell!

Ifjúsági regény kézirattal ritkán találkozom, pedig ezt a zsánert különösen fontosnak tartom. Mostoha sors jutott az ifjúsági regényeknek az utóbbi évtizedekben. A nyomtatott könyvnek fel kell vennie a versenyt az online világgal, és gyakran előfordul, hogy alulmarad. Számomra ezt azt jelenti, igenis kell energiát fektetni abba, hogy minőségi, érték- és időtálló olvasmányokat juttassunk a fiatalok polcaira.

Ezért döntöttem úgy, hogy a Zuri című kézirat a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában a Zuri című ifjúsági regénnyé váljon 2021. májusában.” 

MEGOSZTÁS