Legyen az ebéd egyszerű, egészséges és nem utolsó sorban pénztárcakímélő! Nagy kihívás. Néha ezért csak annyit teszünk, hogy arra figyelünk, semmit ne kelljen kidobni, ha már megvettük. Így kerestem felhasználási lehetőséget egy doboz túrónak, és a darált húsnak. A zöldség pedig – lehetőség szerint – kihagyhatatlan a legtöbb főétkezésnél.

ZÖLDSÉGES PITE

-Hirdetés-

Egy evőkanál kókuszzsíron megfonnyasztottam az apró kockákra vágott hagymát, majd megfőztem a darált húst. Nem írtam hozzá fűszereket, mert az ízlés kérdése. Nálam ez most só, bors és majoranna volt.

Második alkotórészként többszöri áztatás után megfőztem a basmati rizst. Harmadikként a fagyasztott zöldségeket. Negyedikként pedig 4 tojást felvertem, majd elkevertem benne a tejfölt, hogy homogén masszát kapjak.

Kikentem a nagy pitetálat egy evőkanál kókuszzsírral, és sorban rétegeztem a fenti összetevőket. Hús, zöldségek, rizs. Miután megszórtam reszelt sajttal, meglocsoltam a tejfölös-tojásos masszával.

Előmelegített sütőben 40 percig sült közepes lángon.

EGYSZERŰ TÚRÓGOMBÓC

A lobogó vízben kifőzött túrógombóc receptekből többet ismerek és nagyon szeretem is őket. De ebben – a hétvégén kipróbáltban – az egyszerű szó ragadott meg. Kimértem hozzá a vizet és a 30%-os cukormentes habtejszínt.

Nem volt itthon, csak teljes kiőrlésű tönkölydara, ezért azt használtam. A pontos, eredeti receptet ITT találjátok. A vizes tejszínben, elkevertem az édesítőt és a darát, és lényegében tejbegrízt főztem belőle.

A túrót áttörtem egy szitán, majd alaposan elvegyítettem a grízzel, miután az utóbbi már csak langyos volt. Vizes kézzel raffaello méretű golyókat formáztam, amiket így már nem kellett megfőzni. Olivaolajon megpirítottam a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. A gombócokat ebben forgattam meg.

A kifoztuk.hu oldalon édesítős tejfölt javasolt a recept gazdája, de nekem annyira ízlett, hogy magában ettem.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS