A lelkem még a hétvégi Ultrabalatonon. A lábaim robotüzemmódban, de enni azért muszáj. Kaptam a szüleimtől múlt héten egy cukkinit, ezért célirányosan kerestem a receptet. A tejszelet pedig nálunk a mindennapi betevő része. Gondoltam megsütöm, hogy adalékmentes legyen. Ráadásul ez a változat lisztmentes is.

RIZSES CUKKINITALLÉR

-Hirdetés-

Az eredeti recept arányai – ITT – picit másak, mindenképpen nézzétek meg azt is!

Először nagylyukú sajtreszelőn, héjastól lereszeltem a cukkinit, majd megsóztam. Sómentes fokhagymapor volt itthon, azt is adtam hozzá. Úgy tűnik, hogy 5 tojást tettem bele, ez csak trükk. Öt törpetyúk tojást kaptam ajándékba. Közben pedig megfőztem a basmati rizst.

A tojásokat felvertem, megborsoztam, végül belemértem a barnarizslisztet. Icipicit sóztam már csak meg. Mostanában folyton túlzásba esem sóügyileg.

Alapos keverés és körülbelül fél óra pihenés után kevés olajon, palacsintasütőben sütöttem ki a tallérokat. Ahogy pirultak, forgattam őket.

TEJSZELET

Ez is kifoztuk.hu recept. Ide teszem az eredetit. Korábban készítettem már hasonlót. Az is gluténmentes, de van benne liszt.

A fehérjéket felvertem az édesítővel, majd egyesével adagolva hozzá a sárgáját, folyamatosan ment a robotgép. Beleszitáltam és beleforgattam a kakaóport, fahéjat.

Egy sütőpapírral bélelt kis tepsiben előmelegítve a sütőt, 10 perc alatt elkészült. Kihűlés után éles késsel és cérnával feleztem el a tésztát.

A hideg tejszínhabot – csak a felét használtam, mint a recept írt -, habverővel felvertem az édesítővel együtt. Bourbon vanília nem volt itthon, kevés vaníliaaromát öntöttem hozzá. Zselatin adagot szintén feleztem. Legvégül került bele a mascarpone. Visszatettem a tepsibe a félbevágott tésztát. Megkentem a krémmel, elegyengettem, és lefedtem a tészta másik felével. A legtetejére csorgattam a gőz felett olvasztott csokoládét. Néhány órát pihent a hűtőben. Utána szeleteltem.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS