Lassan az enyészetbe omlottak a konyhaszekrényen, kosárban üldögélő almáink, ezért úgy döntöttem, mielőtt a komposztnak ajánlanám fel a sorsukat, sütök egy muffint. Dió is maradt még az ünnepekről, így kifundáltam egy receptet. A töltött csirkemell nekem eddig mindig éttermi étel volt, még megboldogult fehérlisztes paníros időkből. Ezért azt tudtam, hogy ami töltött, az csak jó lehet. Láttam az instagramon egy videót, azt módosítottam kicsit a magam kedvére. Gombával töltött változatot készítettem, mert a csiperke nagy kedvencem.

-Hirdetés-

 

TÖLTÖTT CSIRKEMELL

Félbevágtam a csirkemelleket, és kiklopfoltam. Picit megfújtam olivaolajspray-vel, megsóztam, megfűszereztem, és félretettem pihenni.

A gombát közben – egészen apróra vágva – kevés olajon megpirítottam. A vágódeszkára fektetett baconszeletekre tettem a húsokat, a közepükre kanalaztam a gombát, majd félbehajtottam. Picit megtűztem eltört fogvájóval, hogy egyben maradjanak.

Kókuszzsírral nagyon vékonyan megkentem egy tepsit, belefektettem a töltött szeleteket, majd szorosan lefedtem alufóliával. Körülbelül negyven percet sütöttem fedve kislángon, majd negyedórát fedetlenül, hogy megpiruljon.

Basmati rizzsel és cukormentes csemegeuborkával ettem.

ALMÁS-FAHÉJAS MUFFIN

Almát, diót aprítógépben megdaráltam. Robotgéppel összekevertem a csillagtejjel, olvasztott vajjal, tojással.

A szárazanyagokat is hozzáadtam, szintén robotgéppel megkeverve.

Ebből az adagból három tálcányi (18 darab) muffin jött ki. Húsz percig sült egy-egy adag, előmelegített sütőben.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS