Szeretem az egyszerű, hétköznapi hozzávalókból elkészíthető főételt és desszertet. Megnyugtat, ha nincsenek ismeretlen nevű fűszerek vagy sosem látott sajtok a listában. Egy picit módosítottam is a mai recepteken, hogy ne kelljen boltba rohanni. Így lett a mascarponés-zöldborsós csirkeragu, natúr krémsajtos csirkeragu.

-Hirdetés-

 

MASCARPONÉS – ZÖLDBORSÓS CSIRKERAGU
(eredeti recept: ITT/mindmegette.hu)

500 g csirkemellfilé
3 gerezd fokhagyma
250 g mascarpone (nálam natúr krémsajt)
400 g fagyasztott borsó
100 g parmezán (nálam ez kimaradt)
fűszerek: só, bors, petrezselyem
2 ek olivaolaj
2 ek 30%-os cukormentes habtejszín

A fokhagymákat megtisztítottam, fokhagymanyomón átpréselve picit megpirítottam olivaolajon. A kis kockákra vágott csirkemellet fehéredésig átforgattam a fokhagymás, olajos alapban. Fűszerezés után hozzáadtam a borsót, majd kicsit még megsóztam. Amikor a hús és a borsó is megpuhult, elkevertem benne a krémsajtot. Nem voltam elégedett az állaggal, ezért adtam hozzá még 2 evőkanál habtejszínt.

KAKAÓSCSIGA
(eredeti receptgazda: Szűcsné Törös Petra)

250 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
100 g finom búzaliszt (nálam ez finom tönkölybúzaliszt volt)
2 evőkanál sikér
150 ml csillagtej
20 g friss élesztő
1 tk cukor (IR-ben a cukor olyan, mint Voldemort. Még a nevét is alig merjük kimondani. Ám mostanában annyi kudarcom volt az élesztő felfutásával, a tészta kelésével kapcsolatban, hogy bevállaltam 0,5 tk cukrot, hogy felajánljam az élesztőnek táplálkozásra. Nem bántam meg.)
100 g margarin
1 csipet só
30 g Dia-Wellness negyedannyi édesítő

Töltelék:
50 g olvasztott margarin
50 g cukormentes kakaópor
1 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
pici meleg víz
1 tk tejszín

A langyos csillagtejben felfuttattam az élesztőt,  a szárazanyagokat összekevertem, miután a csillagtejes élesztőt hozzáadtam, könnyen gyúrható, rugalmas tésztát gyúrtam belőle.

Egy órát kelt, és 0,5 cm vastagra nyújtottam. A töltelék hozzávalóit eloszlattam, majd megkentem vele a tésztát. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekertem, ujjnyi vastagra szeleteltem, és a tepsiben is pihent még negyedórát. Teflonos sütőpapírra fektettem őket, de természetesen normál sütőpapír is jó.

A sütő aljába tettem egy másik tepsiben vizet, épp, mintha kenyeret sütnék. Talán ez is segített, hogy nagyon puha, tökéletes állagú csigák születtek.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS