A hétvégi cukormentes övezet sütése és főzése közben, elkövettem egy bakit. Az amerikai palacsinta tészta bundájába paníroztam a csirkemell egyik felét. Az eredmény meglepően finom és pikáns ízvilágú sülthús lett. Azért megmutatom az eredeti recepteket azok számára, akik nálamnál kisebb figyelemzavarral küzdenek.

-Hirdetés-

 

FŰSZERES PÁRIZSI CSIRKEMELL
(Eredeti receptgazda: kifoztuk.hu/Szép Csilla ITT)

2 csirkemellfilé
1 kk só
150 g barnarizsliszt
Bundához:
3 kisebb tojás
1 csapott kk foghagyma só
1/2 kk foghagymás bors
1 nagy csipet kk útifűmaghéj
4 púpozott ek barnarizsliszt
1 dl tejszín

A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam és megsóztam. Majd megforgattam a 150 g barnarizslisztben. A tojásokat felvertem, azután szép sorjában hozzá adagoltam a többi összetevőt. Alaposan elkevertem, egy homogén masszát készítettem.

A lisztbe forgatott csirkemelleket egyesével megmerítettem a masszában, majd közepesen forró olajban kisütöttem. Basmati rizzsel és cukormentes csemege uborkával ettük, illetve az előző napi maradék natúr csirkemellel.

DIÉTÁS AMERIKAI PALACSINTA
(Eredeti receptgazda: Kalcirecept)

100 g víz
10 g tejszín
20 g napraforgóolaj
1 tojás

50 g barnarizsliszt
70 g zabpehelyliszt
5-10 g dia-wellness negyedannyi édesítő
1 kevés cukormentes vaníliaaroma
1 tk sütőpor
1 csipet só

Az első négy összetevőt elkevertem, félretettem pihenni. A szárazanyagok eloszlatása után adtam hozzá a folyékony részt. Habverővel összekevertem, a zabpehelyliszt miatt egy picit szintén pihentettem. Kicsi palacsintasütőben sütöttem, amit olivaolajjal spricceltem le.

Jó étvágyat kívánok! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS