A sütőtökkrémleves és sütőben sült túrógombóc ízével és illatával is ezt a csodás, napsütötte őszt hozza a konyhába. Könnyen elkészíthető, mégis laktató étel mindkettő.
SÜTŐTÖKKRÉMLEVES
(saját)
0,5 sütőtök
1,5 evőkanál Dia-Wellness negyedannyi édesítő
0,5 teáskanál só
0,5 mokkáskanál őrölt bors
0,5 mokkáskanál őrölt szerecsendió
3 dl 30 %-os cukormentes habtejszín
víz
A sütőtököt megtisztítottam, és felkockáztam. Megfűszerezve, feltettem főzni annyi vízben, hogy ellepje. Miután a tök megpuhult, összeturmixoltam. A tűzre visszatéve felöntöttem a habtejszínnel, felforraltam, és pár percig még főztem.
SÜTŐBEN SÜLT TÚRÓGOMBÓC
(eredeti recept ITT: kifoztuk.hu/Szép Csilla)
A túrógombóc örök kedvenc. És ennek a receptnek az az óriási előnye, hogy kevesebb fázisból áll az elkészítés, de a hatás ugyanaz.
gombócok:
500 g rögös túró
2 tojás
15 g útifűmaghéj
10 g Dia-Wellness negyedannyi édesítő
2 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál szárított citromhéj
öntet:
3 dl tejföl
10 g Dia-Wellness negyedannyi édesítő
1 tojás
1 kávás kanál vaníliaaroma
A túrót szitán áttörtem, és a többi összetevővel együtt robotgéppel turmixoltam össze. Egy órát pihentettem a hűtőben. Pihenés után gombócokat formáltam a masszából, és egy jénai tálba sorakoztattam őket. Közben szintén robotgéppel összeturmixoltam az öntet hozzávalóit is, végül ráöntöttem a gombócokra.
Körülbelül egy órát sültek közepes lángon.