A pünkösdi, gyereknapi hosszú hétvégén térségünk szinte minden településén szerveznek programokat május 26-29. között. Most ezeket gyűjtöttük csokorba:

 

-Hirdetés-

HAJÓS

Május 26-án kezdetét veszi a 41. Orbán-Napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban, ahol borutca, koncertek, kézműves vásár, Simson felvonulás és Folklór műsorok is szerepelnek a programfolyamban, egészen vasárnap estig.

A Hajósi Pincefaluval szomszédos pincesor alatti legelőterületen Natúrparki Családi Napot tartanak az Őrjegben. Egész napos változatos, ingyenes programokkal várják az érdeklődőket. 

SOLTVADKERT 

Soltvadkerten Helytörténeti Klubot tartanak Majálisok a Vadkerti-tó mellett címmel, 17:30 órától, míg a Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény udvarán Közösségi hely nyitogató és karaoke estet rendeznek, 19 órától. 

KISKŐRÖS

Pénteken, 17 órai kezdettel a pécsi Theater jetzt! tart előadást Petőfiről az Evangélikus Imaházban. 

2023. május 26-28. között tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozót, melynek szombaton az Úttörténeti Múzeum, vasárnap pedig a Dutra Bázis II. ad helyet. A rendezvény fővédnöke 2023-ban is Néder Imre, az egykori VCS traktorgyár konstruktőre. Idén is lehet majd tombolát venni, amelynek fődíja egy lepapírozható Dutra UE 28-as traktor lesz, melyet az egyesület tagjai saját kezűleg újítottak fel. Egy aláírt pólóra is lehet majd licitálni, melynek összegével ebben az évben a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Tagóvodáját támogatják.
További részletek: https://www.facebook.com/kiskoroskidutrabaratikor 

Kapcsolódó cikk
Idén nem csak Dutrákat láthatunk a kiskőrösi találkozón
Idén nem csak Dutrákat láthatunk a kiskőrösi találkozón
2023. május 26-28. között tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozót, melynek szombaton az Úttörténeti Múzeum, vasárnap pedig...

Kiskőrösön május 28-án a Városi Gyereknap alkalmából gyermekpolgármester választás is lesz, akárcsak a korábbi években

Kapcsolódó cikk
Gyermeknapi játékok okostelefonnal – szabadtéri várostörténeti kvízjátékot szervez a  Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület Kiskőrösön
Gyermeknapi játékok okostelefonnal – szabadtéri várostörténeti kvízjátékot szervez a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület Kiskőrösön
Az idei évben május 28-án tartják Kiskőrösön a Városi Gyermeknapot, melybe ezúttal a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület is bekapcsolódik,...

Ugyanezen a napon élményfestésre is lesz lehetőség a művelődési központban. A program ára: 8.000 Ft, amely a helyszínen fizetendő készpénzben.

Szintén vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Kapcsolódó cikk
Nyitott szertárkapukkal várják a gyerekeket a tűzoltók
Nyitott szertárkapukkal várják a gyerekeket a tűzoltók
Gyerek: Vasárnap mit fogunk csinálni? Anya: Leckét írunk másnapra. Apa: Elmegyünk a tűzoltókhoz. Gyerek: Anya, te itthon maradhatsz, ha akarsz....

TÁZLÁR

Május 27-én szombaton délelőtt Kiskunsági Guylásfesztiválra várják az érdeklődőket a tázlári sportpályán. 

SOLTSZENTIMRE

Soltszentimrén, szombaton kettős ünnepet tartanak, ugyanis Falunapjukat a gyermeknapi hétvége alkalmával rendezik meg, amelyre ügyességi feladatokkal készülnek és nem csak a gyermekeknek. 

CSENGŐD 

Mozdulj Velünk! címmel családi napot és gyermeknapi kavalkádot szerveznek Csengődön is, a Béke téren. A rendezvényen való részvétel itt is ingyenes. 

Az eseményekről készült fényképes beszámolóinkat folyamatosan közzétesszük a VIRA.HU-n.  További programokért látogass el honlapunkra: www.vira.hu

 

*Cikkünk bármikor frissülhet, továbbá a szervezők fenntartják a programváltozás jogát!

Kiemelt kép: illusztráció (https://aktivmagyarorszag.hu/) 

MEGOSZTÁS