Vannak időszakok, amikor sokkal jobban esnek a zöldségek, mint a hús. Tavasszal és nyáron méginkább így van ez. A zöldborsós gombapaprikás ezt a célt hivatott szolgálni.

ZÖLDBORSÓS GOMBAPAPRIKÁS
(eredeti recept ITT: kifoztuk.hu/Szép Csilla)

-Hirdetés-

500 g csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
200 g fagyasztott zöldborsó
4 dl víz
1 evőkanál őrölt édespaprika
1 kávéskanál majoranna
só, bors

A gombákat megtisztítva felkockázva olajon megsütöttem.

Kiszedtem egy tányérra és arra öntöttem az aprítógépben összedarált vöröshagymát. Megfonnyasztottam, majd visszaszedtem rá a gombát, hozzáadtam a kimért zöldborsót, a fűszereket. Végül felöntöttem a vízzel.

Körülbelül harminc percig főztem ezután.

Közben elkészítettem hozzá a basmati rizst. Cukormentes csemegeuborkával ettem.

Jó étvágyat kívánok!
Találkozzunk jövő héten a Cukormentes és inzulinrezisztens övezetben!

 

MEGOSZTÁS